Wat gebeurd er als de Euro valt?

Wat gebeurd er als de Euro valt?

Laat ik eerst ter geruststelling zeggen dat er landen zullen afvallen maar de Euro zal niet vallen.

Als de Euro valt zal de Dollar in waarde toenemen. En ook goud zal in waarde stijgen en dat blijft dan het betaalmiddel, de currency. En that’s it. En de goudwaarde staat gelijk tot de Dollar dus blijft olie over. En laat hier nou net de belangen van de euro zone én de VS liggen en onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De Euro zal dus niet vallen want dat is niet in het belang van Europa en zeker niet in het belang van de VS, in tegendeel. Landen zullen uitstappen die dan weer een (nieuwe) eigen munt uitbrengen en waarderen op basis van de Dollar of het goud. Als heel Europa land voor land afvalt, dan zijn er altijd nog de Verenigde Staten en ons gemeenschappelijk belang; olie, waardoor het verdwijnen van de Euro hoogst onwaarschijnlijk is. Samen staan we dus vrij sterk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *