Griepprik. Zin of onzin?

Griepprik. Zin of onzin?

 

Hoe vaak hoor je niet: “ik heb de griepprik maar heb nu toch de griep”? Griep is niet verkeerd om te krijgen. Dit geldt ook voor de meeste kinderziektes. Het is normaal dat een kind de bof krijgt of de mazelen bijvoorbeeld.

Zo wordt een enorme basis voor weerstand gelegd voor de rest van je leven. Een griepvaccin wordt ontwikkeld op het moment dat er nog geen griep is dus het is altijd een gok welk soort virus er aan zit te komen. Men doet een schatting en maakt een cocktail van verschillende anti virussen.

Dit is eigenlijk vergelijkbaar met hagel schieten.

De chemische reactie van dergelijke cocktails op het menselijk lichaam is niet bekend, wel weten we dat het gezondheidsrisico’s met zich mee brengt. Er kunnen acute klachten ontstaan, klachten na jaren, chronische klachten en het PostVaccinaal Syndroom.

Vaccineren is zeker niet veilig en de werkzaamheid is in de wetenschap omstreden. Een ander probleem wat ontstaat is dat door de vele vaccinaties er resistente vormen ontstaan die dan vrijwel niet meer te behandelen zijn. Er zijn natuurlijk groepen bijvoorbeeld mensen met een lage weerstand of die door e.o.a. aandoening een verhoogd risico lopen. Misschien is er dan geen beter alternatief.

Haal jij de griepprik dit jaar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *