Elektronisch Patiënten Dossier | Begin er niet aan!

Ik meldt me niet aan!

Gisteren bij Pauw en Witteman de bazin van ‘t Kankerfonds tegenover e.o.a. internet yup. De internet yup stelde dat ruim 10.000 -en ‘figuren’ inzage krijgen in je gehele dossier. Dus niet alleen de specifiek relevante onderdelen maar je hele medische dossier. Mentaal als fysiek kan dit natuurlijk tegen je gebruikt worden als die gegevens in verkeerde handen komt en de yup stelde dat een geheim geen geheim meer is wanneer meer dan 1 persoon het geheim ook kent, dus zeker als 10,000 -en inzage hebben/krijgen. Mevr. stelde dat alleen ‘een’ behandelaar, met BIG nr. dokterscode en persoonlijke registratie jouw dossier krijgt.

Wie zijn al die mogelijke (?) ‘behandelaars’?

Fijn als de ambulance in iedere regio mijn totale dossier ff snel kan checken maar wat als ik eens in een dronken bui té ver ben gegaan? De GGD, de (dienstdoende) arts, de wijkagent en wie nog meer kan ‘ja’ klikken en bevestigen dat er een ‘behandel) -relatie’ is?

Of een arbeidspsycholoog die i.v.m. periodieke keuringen in dienst is van dezelfde baas en dus tevens je collega is? Kan die lekkere chick ‘het geheim’ bewaren?

Of je bent na een burn-out weer hersteld en hebt om een of andere reden ‘verklaringen’ nodig? Na therapie en harde lessen weer opgekrabbeld en wil jij dat dan je nieuwe baas alles komt te weten? Ik niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *